• Nederlands
  • Deutsch

Gebruik actieve ademhaling als blazer of zanger

Ademhaling is een van de meest fundamentele zaken die je gebruikt als  musicus en sporter. Personen met COPD en astma kunnen veel voordelen behalen door hun  ademhaling te verbeteren.

 

Musici

Wanneer je ademhaling niet helemaal juist is kunnen er zich grote en kleine problemen voordoen. Veel voorkomende problemen bij blazers zijn o.a. het embouchure, de toonvorming,  het uithoudingsvermogen en de articulatie.  Vaak worden deze problemen veroorzaakt door een slechte of minder goede ademhaling. Men denkt vaak dat bijvoorbeeld het embouchure of de toonvorming een specifiek probleem is. Dit probleem kan echter veroorzaakt worden door een ademhaling die niet goed is. Een goede actieve ademhaling is zeer belangrijk zelfs onontbeerlijk  om goede resultaten te behalen.

 

Een blaasinstrument is een instrument waarop geblazen dient te worden. Dit is vrij simpel, de praktijk heeft mij geleerd dat het in de praktijk niet zo eenvoudig is. De luchtverplaatsing door het instrument is vaak onvoldoende.  Door de ademhaling te verbeteren kun je hier vrij simpel wat aan doen. Er zijn momenteel goede hulpmiddelen  te krijgen waarmee je de ademhaling snel en effectief kunt trainen. Deze spullen zijn o.a. te koop bij de firma Adams in Ittervoort en Diest.

 

 

Sporters

Ademspier training voor sporters is belangrijk omdat dit zorgt voor: 
1. Versterking van de ademhalingsspieren
2. Het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen
3. Verbeteren van het inspanningsvermogen
Tijdens zware, lichamelijke activiteiten zoals sporten worden de ademhalingsspieren vermoeid. Deze vermoeide ademhalingsspieren vragen om energie. Hierdoor ontnemen ze de andere spieren energie die  nodig is voor hun sportactiviteiten. Dit heeft tot gevolg dat  daardoor de prestaties verminderen. Het trainen van uw ademhaling zal daarom bijdragen aan een verbetering van uw sportprestaties.

 

 

Personen met ademhalingsproblemen

Ademspiertraining, is krachttraining van het middenrif en de tussenribspieren. Dit zijn de hoofdspieren waarmee je ademhaalt. Je maakt deze sterker door in aparte trainingsessies de inademing opzettelijk te belasten met een weerstand. Door het versterken van deze spieren  kun je makkelijker en dieper inademen en dat langer vol houden.

Wetenschappelijk is bewezen dat het versterken van de ademspieren zorgt voor betere prestaties en vermindering van kortademigheid .
Het principe is voor zowel musici, sporters als mensen met een ademhalingsprobleem hetzelfde. De trainingsaanpak en trainingsschema’s zijn natuurlijk anders en worden per persoon opgesteld.


In deze nieuwe innovatieve lessen c.q. workshops vertelt Ton Janssen over de laatste inzichten en hulpmiddelen die ontwikkeld zijn om je ademhaling effectief te trainen.
De lessen/workshops zijn interessant voor iedereen. Ton laat zien hoe je op een relatief korte termijn een significante verbetering in de actieve ademhaling kunt bewerkstelligen.

 

Regelmatig verzorgd Ton Janssen met betrekking tot de ademhaling workshops bij de Firma Adams. Ton is gaarne bereid om op uw verzoek op locatie workshops te verzorgen. Workshops zijn eveneens interessant voor Harmonieën, fanfares, Brassbands maar zeker ook voor zangers, sporters en mensen die last hebben van kortademigheid, COPD of astma.

 

Privélessen behoren tot de mogelijkheden in Elsloo, gemeente Stein provincie Limburg. Elsloo ligt nabij Geleen, Beek en is centraal gelegen tussen Sittard, Heerlen en Maastricht.


Voor meer informatie kunt u terecht op info@tonjanssen.com of op zijn website www.tonjanssen.com.